Kinderen met een bijzonderheid

31 maart 2021

Wat heb ik gisteren een leuke en inspirerende dag gehad bij de opnames van het kinderprogramma Beestenbrigade van KRO-NCRV. Ik was daar met Lotte en Mila. Twee geweldige meisjes van 6 en 10 jaar met een 'bijzonderheid', in hun geval Downsyndroom. Het woord 'bijzonderheid' gebruik ik liever dan 'beperking'. Want deze twee toppers laten zich absoluut niet beperken door hun anders zijn! Op Erve Vechtdal-Koesafari nabij Ommen mochten Lotte en Mila boswachter Tim helpen met diverse missies op deze mooie boerderij. Boswachter Tim was maar wat blij met hun hulp. En hij heeft minstens zo genoten als de meiden!

En het leuke aan deze dag is dat de meiden het productieteam van Beestenbrigade zo geinspireerd heeft, dat in het vervolg vaker kinderen met een 'bijzonderheid' worden uitgenodigd om aan het programma deel te nemen. Dus ook mijn missie is geslaagd!  Want ook kinderen met een 'bijzonderheid' moeten volop kunnen deelnemen aan het gewone leven. En het meedoen aan een kinderprogramma kan daar zomaar een onderdeel van zijn!

Binnenkort volgen enkele foto's en filmpjes. 


4 mei 2020

In samenspraak met het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid mogen wij de ergotherapiebehandeling zowel thuis als op de praktijk laten plaats vinden. Dit houdt o.a. in dat wij zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in acht nemen en zorg dragen voor goede persoonlijke- en handhygiene. Daarnaast gebruiken wij persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoentjes en/of een mondkapje.

Als de client of de ergotherapeut  klachten heeft die volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen duiden op het Coronavirus zal er geen face-to-face behandeling plaats vinden op de praktijk of thuis.  Dit geldt bij (milde) neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden). Maar ook als er de voorgaande 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) zijn geweest of als huisgenoten deze klachten hebben of hebben gehad. Verder zal er niet behandeld worden als de afgelopen 10 dagen Corona is vastgesteld bij de ergotherapeut of client.

Wel is er dan behandeling op afstand mogelijk in de vorm van een telefonisch consult of digitaal per e-mail. Bij vragen zijn wij telefonisch of per email bereikbaar op 06 - 43 05 81 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Maatregelen Corona en ergotherapie

23 maart 2020

Het kabinet heeft sinds maandagavond 23 maart de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus aangescherpt. Dit betekent dat er geen ergotherapie behandeling plaats mag vinden in de praktijk of bij mensen thuis, tenzij de behandelend arts anders voorschrijft. Zelf heb ik deze maatregel al een week eerder in acht genomen om het risico op besmetting te minimaliseren. Onze gezondheid staat voorop!

Wel is behandeling op afstand mogelijk in de vorm van een telefonisch consult, videobellen of digitaal per e-mail. Bij vragen ben ik telefonisch of per email bereikbaar op 06 - 43 05 81 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Coronavirus raakt ons allemaal. In ons dagelijks leven hebben de maatregelen om verspreiding te voorkomen veel impact. Laten we ons houden aan de maatregelen die de overheid stelt!

 “De vraag bij het Coronavirus is niet of je zelf gevaar loopt, maar of je bereid bent je eigen vrijheid van handelen te beperken en daarmee het risico voor kwetsbare mensen in te dammen."

Ik wens jullie allen veel gezondheid, kracht en wijsheid toe!


 

Esther Wesselink komt vanaf 1 maart ons team versterken !

Esther is in 2002 afgestudeerd als ergotherapeut. Ze behandelt volwassenen en ouderen die beperkingen in de thuissituatie ervaren. Ze heeft tevens jarenlang ervaring in het adviseren en aanmeten van voorzieningen zoals rolstoelen, driewielfietsen en scootmobielen. Ook verzorgt ze al geruime tijd scootmobielcursussen. 
 
We zijn blij dat Esther met haar kennis en ervaring ons team komt versterken. We wensen Esther veel succes en plezier!
 

Susan neemt afscheid van de praktijk

Susan neemt op 31 december 2019 afscheid van Ergotherapie Hof van Twente. Ze bedankt haar cliënten voor het vertrouwen dat ze de afgelopen jaren heeft gekregen. En dat ze deel heeft mogen uitmaken van mooie, soms moeilijke en kwetsbare momenten in het leven van hen. Ook bedankt ze de professionals uit haar netwerk waarmee ze mooie dingen heeft bereikt voor haar cliënten.

Susan draagt met veel vertrouwen de praktijk over aan Marion Lentelink. Marion zal per 1 januari 2020 de praktijk Ergotherapie Hof van Twente overnemen. Marion is voor velen al een vertrouwd gezicht. Zij is al meer dan een jaar verbonden aan de praktijk. Daarnaast zal ook Susan Berens aan de praktijk verbonden blijven.
 

Ergotherapie, vooral bij de mensen thuis

We werken vanuit onze praktijkruimte in Markelo. Op afspraak is het mogelijk om daar af te spreken. Meestal komen wij echter bij de mensen thuis in de eigen woon- en leefomgeving in alle kernen van de Hof van Twente. Iedere vraag en iedere situatie is anders. Dat vraagt om verschillende oplossingen. Door bij de mensen thuis te komen kijken en praten kunnen wij veel beter inspelen op de situatie en leveren wij maatwerk voor in de eigen omgeving.

Lees meer

Postadres

Goorsestraat 245
7482 CH Haaksbergen

Bezoekadres Markelo

Holterweg 1
7475 AT Markelo
T. 06 - 43 05 81 32

Ergotherapie Hof van Twente is aangesloten bij:

ergotherapie nederlandkwaliteitsregister paramediciedomah ergotherapieparkinsonnet ergotherapie